Site icon eBrod

Završeno 27. ribolovno prvenstvo RS u disciplini “Lov ribe udicom na plovak”

Tradicionalno 27. Prvenstvo Republike Srpske u disciplini „Lov ribe udicom na plovak“, u svim uzrasnim kategorijama, ekipno i pojedinačno, održano je 3. i 4. jula na brodskoj ribolovoj stazi,u organizaciji Sportsko-ribolovnog saveza RS i domaćina SRD „Sava“, a Brod je dobio prvaka RS u kategoriji juniorki.

Na prvenstvu je nastupilo 11 sportsko-ribolovnih društava iz Banja Luke, Laktaša, Prnjavora, Dervente, Čelinca, Oštre Luke, Gradiške, Doboja , Zvornika, Teslića i Broda.

Dijana Bardak prvak je Republike Srpske u kategoriji juniorki (U20), a SRD „Sava“ prvak je ekipno i u kategoriji kadetkinja, juniorki i juniora.

Srećna i prezadovoljna sa 1030 poena, Dijana kaže da peca već 7 godina i da je za to vrijeme osvojila niz medalja na opštinskim i prvenstvima RS. Bila je dva puta prvakinja i BiH. Porodica Bardak ima šest kćerki od kojih tri pecaju, a ove godine najmlađa na Prvenstvu bila je i njena sestra Tijana Bardak.

Prvog dana Prvenstva RS u disciplini „Lov ribe udicom na plovak“ ribarsku sreću okušali su seniori i seniorke.

Prvak u kategoriji seniora i prvak staze bio je Goran Lakić iz SRD „Bistro“ Zvornik. Goran peca od malih nogu, a ljubav prema pecanju naslijedio je, kako kaže, od dede koji je bio riječni ribar – alas. On učestvuje redovno na svim takmičenjima koje organizuje ribarski Savez Republike Srpske. Kaže da, kad neko voli da peca, za to se uvijek nađe vrijeme.

U konkurenciji seniorki, prvo mjesto osvojila je Nikolina Grujić, koja peca već 22 godina, a ljubav prema pecanju i ona je naslijedila od dede.

Drugog dana Prvenstva prvo mjesto u kategoriji

Kadetkinja:

Kadeti:

Juniorke:

Juniori:

Invalidi:

U kategoriji Veterana, prvo mjesto ekipno osvojilo je SRD „Čelinac“ iz Čelinca, dok je prvak Republike Srpske u ovoj kategoriji Davogić Stojan iz SRD „Ukrina“ iz Dervente.

Po završetku Prvenstva, svoje zadovoljstvo izrazio je i domaćin i predsjednik SRD „Sava“ Ranko Stanimir, a nije krio ni sreću zbog postignutih rezultata njegovih učenika, polaznika škole pecanja u Brodu.

Stanimir je najavio dalja takmičenja SRD „Sava“ u okviru Premijer Lige a potom i sa reprezentacijom BiH.

Prvenstvu Republike Srpske u disciplini „Lov ribe udicom na plovak“ prisustvovao je i Aleksandar Kojić, potpredsjednik Sportsko- ribolovnog Saveza Republike Srpske, koji je kao biši takmičar koji je pecao na brodskoj ribarskoj stazi, imao samo riječi pohvale za stazu, organizaciju i domaćine.

Exit mobile version