Završena školska takmičenja u SŠC “Nikola Tesla”

Prema planu Republičkog pedagoškog zavoda, uz odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture, u svim školama u Republici Srpskoj odvijaju se takmičenja učenika u znanju.

Nakon provedenih školskih takmičenja u SŠC „Nikola Tesla“, u subotu 6. Marta, održano je i prvo onlajn regionalno takmičenje iz matematike, a domaćin takmičenja bio je SŠC „Jovan Cvijić“ iz Modriče.

Na regionalnom takmičenju učestvovala su tri učenika iz Broda, a učenik četvrtog razreda Andrej Dušanić osvojio je drugo mjesto.

Ove godine, po prvi put, održana su školska takmičenja učenika u recitovanju, a prva tri mjesta osvojile su: učenica trećeg razreda Milica Radovanović, te učenice prvog razreda Matea Teofilović i Dolores Prodanović.

Na školskom takmičenju iz srpskog jezika prva tri mjesta osvojile su učenice drugog razreda Ana Marković, Jelena Jerinić i Tea Jaćimović, a prvo mjesto iz istorije osvojila je učenica prvog razreda Danica Teodosić.

Iz mehanike, prvo mjesto osvojila je učenica prvog razreda Anastasija Vukman, a drugo mjesto učenik drugog razreda Nemanja Borojević.

Održano je i školsko takmičenje iz Kompjuterskog konstruisanja gdje su se na regionalno takmičenje plasirali učenici drugog razreda Vedran Bardak i Dejan Šukurma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)