Završena deseta regata “Stjepan Stanić”

Mirne vode rijeke Save u subotu su zatalasali kajak-kanuisti iz raznih krajeva BiH.

Ljubav prema veslanju i dobar provod je ono što je zajedničko za ove sportiste.

Kajakaši iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i iz susjedne Hrvatske došli su na 10. po redu regatu “Stjepan Stanić” koju organizuje brodski KKK “Premium”.

Fotografija: Ibrod

Oko dvjesto takmičara takmičilo se na takmičarskoj stazi dužine 500,00 m, a voženo je ukupno 30 trka.

Odzivom na ovogodišnju regatu zadovoljan je predsjednik i trener KKK “Premium” Hilmija Hodžić. Prema njegovim riječima, to su trke škole kajaka. Hodžić se nada da su gosti zadovoljni kako prijemom tako i organizacijom regate.

Hilmija Hodžić (Fotografija: Youtube PrintSkrin)

Rukovodstvo opštine Brod na čelu s načelnikom Zoranom Vidićem svečano je otvorilo takmičarski dio regate, i izrazilo spremnost da uvijek pomogne i podrži ovakve manifestacije.

“Opštinska administracija je opredijeljena da se što više svijetu pokaže ovaj biser Posavine, jer, ipak smo mi grad na dvije rijeke. Imamo prostora za razvoj turizma, rekreacije i sporta, a ovakve manifestacije su, upravo, jedan vid promocije Opštine Brod”, naglašava Vidić.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je KKK ”Olimpik” iz Slavonskog Broda. Drugi su bili takmičari KKK ”Marsonia”, takođe iz Slavonskog Broda, a treće mjesto zauzela je ekipa ”Hariz Suljić” iz Brčkog.

Fotografija: KKK Olimpik, Slavonski Brod
Fotografija: Ibrod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)