Završen upis prvačića u Liješću

Prije nekoliko dana završen je upis učenika u prvi razred u Liješću. Osnovna škola “Liješće” koja u svom sastavu ima centralnu školu, te tri područne (Vinska, Gornji Klakar i Donji Klakar) ove godine izvršila je upis izuzetno malog broja budućih prvačića.

Fotografija: pixabay.com

Naime, tročlana komisija pri OŠ “Liješće” u sastavu psiholog Milica Mitrović, profesor razredne nastave Divna Sukara i pedagog Vesna Teofilović upisala je svega 17 učenika u prvi razred za školsku 2021/2022. godinu.

Od ovog broja, devet učenika je upisano u centralnu školu u Liješću, šest učenika će pohađati prvi razred u područnoj školi Gornji Klakar a dva učenika u područnoj školi Donji Klakar. Područna škola Vinska ove godine nema nijednog prvačića.

Stanje je zabrinjavajuće, migracije stanovništva kao i pronatalitetna politika učinile su da iz godine u godinu broj stanovnika napušta Brod i okolna mjesta, a samim tim smanjuje se i broj djece.

– Prošle školske godine samo u centralnoj školi imali smo upisanih 17 đaka u prvi razred, i po tome se vidi koliko je ove godine stanje loše. Prema procjenama i podacima kojim raspolažemo u naredne četiri godine Liješće će spasti na svega pet prvaka godišnje, izjavila je Nada Gostić, direktor JU OŠ “Liješće”.

Prema prikazanim podacima i prognozama, izvjesno je da će se u narednim godinama nastava u centralnoj školi – kombinovati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)