Završen Ribarski kup i 1. memorijal “Jovo Čikojević”

Brod je proteklog vikenda bio domaćin preko 200 izviđača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Brčko distrikta.

Nakon dvije godine pauze izazvane pandemijom virusa korona, kada nismo mogli da se družimo ili smo se okupljali u manjem broju, ove godine konačno smo bili u prilici da pozovemo i ugostimo sve naše drugare-, rekla je Vera Mrđa starješina brodskog Odreda izviđača „Petar Kočić“ i objasnila da je Brod proteklog vikenda bio domaćin dva izviđačka takmičenja, i to 11. Ribarskog KUP-a izviđača po kome je Brod poznat, ali i 1. Memorijala „Jovo Čikojević“ koji nosi ime tragično nastradalog člana brodkih izviđača.

Brodske izviđačke susrete u subotu je otvorio načelnik opštine Zoran Vidić, koji je obraćajući se postrojenim izviđačima rekao, da mu je drago da je Brod u prilici da bude domaćin jednog ovako lijepog i brojnog druženja.

Susretima izviđača prisustvovao je i načelnik Saveza izviđača Republike Srpske Darko Mitrašinović koji je istakao da su izviđači masovna organizacija, te da većina lokalnih zajednica podržava ovaj vid organizovanja i druženja mladih koji podrazumijeva i boravak djece u prirodi. On je dodao da su se mladi zasitili računara, telefona, društvenih mreža te iz godine u godinu pokazuju sve veće interesovanje za izviđačka druženja.

Nakon dva dana druže i takmičenja, u nedelju su sabrani rezultati i proglašeni pobjednici.

Pobjednik 11. Ribarskog KUP-a izviđača ove godine je ekipa Prijedorski ribari – OI „Mladen Stojanović“ iz Prijedora, drugo mjesto osvojila je ekipa Plamenko – OI „Plamen“ iz Banovića, dok je treće mjest osvojila ekipa Rezervni plovak – OI „Safet Ribić“ iz Nemile.

Na 1. Memorijalu „Jovo Čikojević“ prvo mjesto osvojila je ekipa Kota 96 – OI iz Brčko distrikta, druga je bila ekipa Tulumbe – OI „Lisac“ iz Zenice, a treća ekipa Mata Hari – OI „Crni vrh“ iz Tešnja.

-Druženje i tamičenje zatvoreno je juče proglašenjem pobjednika. Sve ekipe iz Broda su otišle srećne i zadovoljne, sa novim iskustvom, znanjem i uspomenama, a mi se zahvaljujemo lokalnoj upravi, Ministarstvu porodice, omladine i sporta i posebno roditeljima naših izviđača koji su podržali naš projekat i organizaciju jednog ovako lijepog i brojnog druženja-, rekao je Vojislav Vinčić, zamjenik straješine brodskog odreda izviđača „Petar Kočić.“

Izvor: Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)