Zakazana 5. redovna sjednica Skupštine opštine za 25. maj

Kolegijum skupštine opštine, na danas održanoj sjednici utvrdio je dnevni red od 22 tačke 5. redovne sjednice SO koja je zakazana za 25. maj.

Kakao je obrazložio predsjednik SO Aleksandar Kruškonjić, odbornici će, između ostalog, razmatrati prijedlog Odluke o usvajanju godišnjeg izvještaja o izvršenju budžeta opštine za period 1. januar-31. decembar 2020. godine, prijedlog Zaključka o prihvatanju Informacije o stanju potraživanja budžeta sa 31. decembrom prošle godine, te nekoliko kadrovskih rješenja.

Fotografija: Senad Žepčan

-Pred odbornicima će se naći Rješenje o imenovanju vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društve djelatnosti, te razrješenja po jednog člana školskog odbora u JUOŠ ”Liješće” i Sveti Sava” zbog isteka mandata, te imenovanje novih članova ovih odbora-, rekao je Kruškonjić i dodao da će se na odborničkim klupama naći i prijedlog Rješenja o razrješenju člana UO JU ”Turistička organizacija” zbog isteka mandata, kao i Rješenje o imenovanju v.d. člana UO.

Skupština će razmatrati i Informaciju o stanju u privredi i zaposlenosti na području opštine Brod u 2020. godini.

-Izuzetno važna tema za građane, SO i opštinsku upravu u cjelini. Ulažemo maksimum napora na privlačenju investitora i otvaranju radnih mjesta , jer upravo nova ulaganja u proizvodno-uslužne kapacitete i otvaranje radnih mjesta su put razvoja lokalne zajednice i garancija da mladi neće napuštati ove prostore-, rekao je Kruškonjić.

Naredna, 5. redovna sjednica SO Brod, održaće se u amfiteatru SŠC ”Nikola Tesla”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)