Za subotu zakazana Druga brodska mala gitarijada

Druga brodska mala gitarijada u organizaciji Udruženja građana “Ljubitelji škole gitare” zakazana je za subotu 19. jun.

Prošle godine u avgustu, tada neformalno udruženje, predstavilo je plodove svog rada javnosti koncertom u gradskom parku. Brodska javnost je ostala oduševljena, a posjeta više nego odlična.

Nakon nepunih godinu dana, registrovano je i Udruženje građana u okviru kog radi ova škola. Čedo Latinović predano radi sa mladim i potencijalnim talentima, a rezultate i napredak u odnosu na prošlu godinu, Brođani će moći da uživo pogledaju u subotu u 17 časova, na istoj lokaciji kao prošle godine – stepenice gradskog parka.

Interesovanje za muzičko edukovanje je u ekspanziji, bar u Brodu. Tako da je, pored škole gitare koju vodi Latinović, u sklopu Udruženja organizovana i škola harmonike. Sa polaznicima harmonike radi profesor Bogdan Vuković. Mladi harmonikaši će se, takođe, predstaviti Brođanima u subotu.

Svoje oduševljenje Drugom brodskom malom gitarijadom nije krio ni Stjepan Škvorc, predsjednik Udruženja.

– Svakako da sam oduševljen i uzbuđen zbog predstojećeg koncerta. Godinu dana radimo i pripremamo se, a naše udruženje raste. U nedjelju smo u amfiteatru Srednje škole imali interni koncert za roditelje naših polaznika, a u subotu ćemo izaći pred Brođane. Planirani broj učesnika je 25, od čega je dvadesetdvoje gitarista i tri harmonikaša. Ovom prilikom pozivam sve naše sugrađane, ali i ostale koji smatraju da bi im ovakva manifestacija bila interesantna, da dođu u subotu u park, da se družimo i uživamo u čarima muzike naših polaznika. – ističe Škvorc.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)