Vlada RS: Besplatni udžbenici i za učenike trećih i četvrtih razreda

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je Vlada donijela odluku prema kojoj će svim učenicima u Srpskoj prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola biti obezbijeđeni besplatni udžbenici od naredne školske 2021-2022. godine.

Trivićeva je nakon današnje sjednice Vlade Srpske izjavila da će besplatne ubdženike dobiti oko 50.000 osnovaca.

Ona je navela da je riječ o dodatnom izdvajanju od 2,5 miliona KM, te da su ukupna ovogodišnja izdvajanja Vlade za te i druge učeničke potrebe i kategorije 5,5 miliona KM.

Trivićeva je na konferenciji za novinare rekla da će ova odluka, uz ranije odluke o besplatnim knjigama, obuhvatiti više od 50 odsto ukupne učeničke populacije osnovnih škola u Srpskoj.

Odlukom Vlade svi učenici od prvog do drugog razreda i do sada su imali besplatne udžbenike, a novom odlukom obuhvaćeni su i osnovci trećeg i četvrtog razreda.

Trivićeva je izrazila nadu da će nova školska godina početi 1. septembra zavisno od epidemiološke situacije u vezi sa virusom korona.

One thought on “Vlada RS: Besplatni udžbenici i za učenike trećih i četvrtih razreda

  1. Podjela besplatnih udžbenika u JU OŠ "Liješće" | eBrod 25/08/2021 at 11:31 am

    […] uprave JU OŠ “Liješće” iz Liješća obavještavaju roditelje učenika ove škole da, prethodno najavljene, besplatne udžbenike od drugog do devetog razreda, mogu preuzeti svakim radnim danom od 8 do 13 […]

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.