Vikend bezbjedne vožnje u Brodu

Ovaj vikend u Brodu obilježiće veliki broj motorista koji su u naš grad došli kako bi učestvovali u obuci bezbjedne vožnje na motoru.

Obuku organizuju moto – klubovi „Bezbjednost“ iz Banja Luke i „Bezbednost“ iz Beograda, a obuka se sastoji iz teoretskog dijela i obuke na poligonu kod rafinerije nafte.

U obuci, prema riječima predsjednika banjalučkog kluba Milenka Majstorovića, učestvuje 16 polaznika, od kojih su tri iz Broda.

Obuku vodi trener bezbjedne vožnje i predsjednik MK „Bezbednost“ iz Beograda Vitomir Golušin, koji naglašava da je od izuzetne važnosti da svi koji voze motore prođu obuku, kako bi bezbjednost u saobraćaju za njih ali i za ostale učesnike bila što veća.

Prema riječima Majstorovića, u saradnji sa beogradskim moto klubom u narednom periodu, ova obuka organizovaće se po gradovima u Republici Srpskoj i BiH, kako bi što veći broj motorista prošao obuku, a Brod je prvi grad u kome se organizuje ova obuka, jer su Brođani Bojan Ruškić i Goran Vidić, domaćini ovog susreta, članovi banjalučkog moto kluba.

Među 16 polaznika obuke za bezbjednu vožnju na motorima u Brodu su i dvije djevojke, a Sanja Nišavčić iz Doboja kaže da iako je interesovanje za motore sve veće, malo djevojaka koje se odlučuju za vožnju na motoru.

Predviđenim programom za sutra je planiran trening na poligonu, nakon treninga druženje polaznika obuke i instruktora, kao i uručenje odgovarajućih potvrda o završenom treningu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.