Vidić sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica

Načelnik opštine Zoran Vidić juče je održao sastanak sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica. S obzirom da je avgust mjesec i vrijeme godišnjih odmora, jedan broj predsjednika Savjeta nije bio u mogućnosti da prisustvuje ovom sastanku.

Ipak, sastanak je bio veoma sadržajan i konstruktivan.

Razgovaralo se o nasipanju seoskih nekategorisanih puteva o asfaltiranju i krpanju udarnih rupa na pojedinim putevima te o raspisivanju tendera za postavljanje kanalizacione mreže u dvije ulice na području mjesne zajednice Brodskog Polja 2.

Prema riječima načelnika Zorana Vidića, ono što muči naše građane, u gotovo svim mjesnim zajednicama, jeste i sanacija javne rasvjete, pa je lokalna vlast počela pregovore sa novim izvođačem o servisiranju postojeće javne rasvjete i postavljanju nove LED rasvjete.

-Prisutni predsjednici istakli su sve probleme koji muče naše sugrađane u pojedinim mjesnim zajednicama. Jedan od stalno prisutnih problema jeste i javna rasvjeta, pa smo u toku izrade jednog projekta koji bi pružio trajnije i kvalitetnije rješenje. Na sastanku se konačno i javno počelo pričati o kulturi ponašanja u saobraćaju, pa je ovo prilika da pozovem sve vozače da se u saobraćaju ponašaju odgovornije s obzirom da uskoro počinje i nova školska godina pa će ponovo na ulicama naći i oni najmlađi učesnici u saobraćaju“, rekao je Vidić i dodao da se na sastanku govorilo i o održavanju seoskih puteva kao i košenja javnih površina u gradskom i seoskom području.

Sastanak načelnika sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica i ovaj put pokazao je da su ovakvi sastanci od izuzetnog značaja, kako bi se načelnik i lokalna uprava upoznali sa svakodnevni problemima koji muče naše građane u pojedinim mjesnim zajednicama.

izvor: Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.