Vidić i Duspara: Jačati veze dva Broda

Delegacija opštine Brod (BiH) u ponedjeljak je imala radni sastanak međunarodnog karaktera.

Naime, lokalna administracija Broda imala je zvaničnu posjetu Slavonskom Brodu, gradu s lijeve obale rijeke Save.

Delegacija predvođena načelnikom Vidićem obavila je razgovor na temu buduće bilateralne saradnje i zajedničkog učešća u korištenju sredstava iz EU fondova.

“U sklopu BiH delegacije imao sam priliku da razgovaram sa kolegom Mirkom Dusparom gradonačelnikom Slavonskog Broda, kao i županom Brodsko-posavskim Danijelom Marušićem. Jedna od tema sastanka bila je i mogućnost bilateralne saradnje u projektima finansiranim sredstvima Evropske unije, naročito u oblasti prekogranične saradnje, uvažavajući činjenicu kako Brodsko-posavska županija već ima iskustva u sličnim projektima”, izjavio je Zoran Vidić.

Pored načelnika Vidića, sastanku su prisustvovali potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerkovića, Ivo Mijić, predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda, Davor Čordaš, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Vlade Republike Srpske, kao i Viktor Jerković, potpredsjednik Skupštine Opštine Brod

Takođe, tokom sastanka razgovaralo se o pitanjima svakodnevnog prelaska granice te pograničnog područja, ali i o mogućnostima jačeg povezivanja Hrvata iz Posavine te Republike Hrvatske kao i saradnje između Grada Slavonskog Broda i Opštine Brod.

Predstavnici Hrvata u Republici Srpskoj istaknuli su kako su Hrvati iz Bosanske Posavine uvijek imali veliku podršku Grada Slavonskog Broda, a susret je završio željom da se dva grada uz rijeku Savu u budućnosti još više povežu kroz različite kulturne, sportske, ali i vjerske manifestacije te razvojem zajedničkih projekata koji će unaprijediti život stanovništva u Posavini i Slavonskom Brodu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)