Vakcinacija u Domu zdravlja ide po planu

Trenutna epidemiološka situacija u Brodu je znatno povoljnija, kaže specijalista interne medicine dr Saša Miličić. On dodaje da je vakcinacija protiv virusa korona u toku.

Poziv je i dalje otvoren za sve osobe starije od 65 godina. U međuvremenu vakcinisane su osobe sa hroničnim oboljenjima, a počela je i vakcinacija zaposlenih u javnim ustanovama.

Prema riječima dr Miličića od sutra, 15. juna pozivaju se svi Brođani pripadnici opšte populacije, stariji od 18 godina da se jave u timove porodične medicine i prijave ukoliko su zainteresovani za vakcinaciju.

U planu je da se od srijede do subote izvrši vakcinacija 302 sugrađana i to 102 sa prvom dozom Fajzera i 200 sa prvom dozom Sputnjika, a oni koji se prijavljuju prilikom prijave treba da naglase za koju vakcinu su zainteresovani.

Dr Miličić kaže i da od 16. juna Dom zdravlja počinje sa evidentiranjem svih sugrađana koji su se vakcinisali u Srbiji po bilo kojoj osnovi, pa se sugrađani pozivaju da se u vremenu od 8 do 10 časova prijave u higijensko-epidemiološku službu kako bi bili evidentirani.

Takođe, svi oni koji su se prvom dozom vakcinisani u Srbiji, mogu u Domu Zdravlja, od Instituta za javno zdravstvo u Doboju, dobiti informaciju o mogućoj revakcinaciji u Brodu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)