Uspješno realizovana pokazna vježba vatrogasaca i medicinskog osoblja

Na platou ispred vatrogasnog doma, Profesionalna vatrogasno-spasilačka jedinica Brod, 12. novembra izvela je pokaznu vježbu „Gašenje poljskog požara izazvanog saobraćajnim udesom“, s ciljem prezentovanja spremnosti vatrogasaca da u saradnji sa pripadnicima policijske stanice Brod i Hitne pomoći brodskog Doma zdravlja adekvatno djeluju na spasavanju ljudskih života i materijalnih dobara.

Starješina Profesionalne vatrogasne-spasilačke jedinice, Mile Vukman, kazao je da je vježba realizovana u okviru godišnjeg plana rada.

“Tokom vježbe u kojoj je učestvovalo devet vatrogasaca, tri službenika Policijske stanice i tri medicinska radnika Hitne pomoći, simulirano je slijetanja putničkog vozila sa puta sa jednim teško povrijeđenim licem, a zbog zapaljenja vozila došlo je i do poljskog požara na 10 ha okolnog rastinje sa tendencijom širenja na okolne objekte”, objasnio je Vukman i istakao da je prikazan visok nivo spremnosti i brzina djelovanja u spasavanju povrijeđenog lica, te efikasno gašenje požara.

Zahvaljujući podršci opštine Brod i Vatrogasnog saveza RS, prema riječima Vukmana, PVSJ Brod je u potpunosti spremna odgovoriti svim zadacima gašenja požara i spasavanja unesrećenih u ruševinama i na vodi.

On je dodao da je nedavno Jedinica i kadrovski ojačana sa tri mlada ali iskusna vatrogasca koji su već pokazali zavidno znanje i predanost svom pozivu.

Napomenuo je da je jako važno promovisati značaj vatrogasaca kako bi stanovništvo bilo svjesno njihove uloge i značaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.