Uskoro počinje asfaltiranje ulica u Mahali i Gornjim Kolibama

Na području mjesne zajednice Karađorđevo, u toku su pripremni radovi za asfaltiranje dvije ulice ukupne dužine 400 metara, dok će u Gornjim Kolibama biti asfaltiran sokak Matinjani u dužini od oko 1.200 metara.

Prema navodima Bore Miloševića, koji obavlja nadzor radova ispred lokalne uprave, novi asfalt u ulicama 9. maja i Vidovdanskoj u MZ Karađorđevo biće postavljen u narednih 10 do 15 dana, a u MZ Kolibe desetak dana kasnije.

Mještani pomenutih ulica su zadovoljni jer će konačno biti riješeno višedecenijsko pitanje asfaltiranja ulica u ovoj gradskoj mjesnoj zajednici.

-Ovo je odlična stvar za nas koji ovde živimo. Konačno smo dočekali da makadam postane prošlost-, rekla je Dušanka Grabovac.

Predsjednik mjesne zajednice Karađorđevo, Dženana Vasić, je dodala da vjeruje da će i dvije preostale makadamske ulice u ovom naselju u dogledno vrijeme biti asfaltirane.

-Puno nam ovo znači, posebno starijim stanovnicima. Jako smo srećni jer smo nakon više od tri decenije dočekali asfalt. Hvala federalnom Ministarstvu i opštini Brod jer su prepoznali i riješili ovo veliko pitanje za našu mjesnu zajednicu-, kazala je Vasić.

Ulica 9. maja biće asfaltirana u dužini 300 metara, sa širinom asfaltne podloge od četiri metra, plus bankine od po pola metra, dok će u Vidovdanskoj ulici asfalt biti postavljen u dužini od 100 metara sa punom širinom od tri metra.

Ukupna vrijednost pomenutih radova iznosi 104.000 KM, od toga 34.000 KM se odnosi na asfaltiranje u MZ Karađorđevo, a 70.000 KM u Gornjim Kolibama. Radove sufinansiraju Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH i opština Brod.

/Radio Brod/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)