Usaglašeni detalji programa “Oktobarskih svečanosti”

Na održanom sastanku u utorak 28. 9. 2021. godine, Organizacioni odbor je usaglasio detalje programa proslave Oktobarskih svečanosti slobode opštine Brod. Predsjednik odbora Aleksandar Kruškonjić je rekao da se aktivnosti provode u skladu sa novim propisanim mjerama od 28. 9. 2021. godine za prevenciju bolesti izazvane virusom COVID-19.

Na Dan opštine 7. 10. 2021. godine planiran je pomen poginulim borcima, na Trgu Patrijarha Pavla u 10.30, nakon čega se u 12 časova održava svečana sjednica Skupštine opštine Brod u amfiteatru Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“.

U okviru obilježavanja krsne slave Opštine, planirana je Pokrovska akademija veče uoči slave 13. 10. 2021. godine u 19 časova, takođe u amfiteatru srednje škole. Na dan Pokrova Presvete Bogorodice 14. oktobra sveto bogosluženje u istoimenom Hramu je u 9 časova, kretanje litije gradom je predviđeno u 10.30, a doček litije i lomljenje slavskog kolača ispred Hrama u 11.30 časova.

“Pozivamo građane da, uz pridržavanje propisanih mjera, prisustvuju obilježavanju i proslavi Oktobarskih svečanosti slobode”, poručuju organizatori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)