Uručeni božićni paketi pomoći borcima i porodicana boračkih kategorija

Kao i prethodnih godina, tako i tokom ovogodišnjih Božićnih praznika, Boračka organizacija Brod organizovala je pomoć za borce i porodice umrlih boraca.

U saradnji sa mjesnim odborima, podijeljeno je stotinu prehrambeno-higijenskih paketa za one koji su nezaposleni, nemaju redovnih primanja, koji su bolesni ili se nalaze u težem stanju iz raznih razloga. Paketi su u vrijednosti od 100,00 konvertibilnih maraka.

“Nažalost, zbog korone, zbog bolesti, starosti, a i velikog poskupljenja, mnoge naše porodice se nalaze u teškom stanju i ne mogu sebi da obezbijede osnovne namirnice, pa je to bio i razlog da se ove godine odlučimo da pomoć bude u vidu paketa hrane”, poručuju iz OBO Brod.

Za veći broj članova pomoć je uručena preko mjesnih odbora ove organizacije i to dostavom na kućnu adresu.

“Svjesni smo da je ovo skromna pomoć, da ima još porodica kojima je ovakva pomoć potrebna, ali se i nadamo da će ova nova godina, koja je pred nama, donijeti bolje materijalno stanje, da ćemo se izboriti za bolja primanja iz oblasti boračko invalidske zaštite i da će se stvoriti uslovi za više zapošljavanja i da će većina njih moći sebi da obezbijede dostojanstven život”, tvrde iz Boračke Brod.

Sredstva za nabavku paketa pomoći, tačnije 10.000,00 KM, obezbijedila je opština Brod u skladu sa Odlukom o dopunskim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, a koja od početka ove godine stupila na snagu sa novijim i uređenim odredbama, a čiju izradu je inicirala upravo Boračka organizacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)