Upis u srednju školu počinje 14. juna

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je Javni konkurs za upis učenika u prve razrede srednjih škola u Republici Srpskoj u školskoj 2021/2022. godini, kojim je planiran upis 10.953 učenika raspoređenih u 466 odjeljenja.

Prema odluci Ministarstva, SŠC „Nikola Tesla“ ove godine upisaće pet odjeljenja i to tri odjeljenja četvrtog stepena (gimnazija, tehničar CNC tehnologije i kulinarski tehničar) i dva odjeljenja trećeg stepena (bravar-zavarivač i konobar-kuvar), rekla je Dragica Ivanović, direktor ove ustanove.

Ona je dodala da će se ove godine učenici u srednje škole upisivati u dva upisna roka. U junskom roku prijem dokumenata za učenike koji imaju preko 60 bodova počinje 14. juna i završava se 15. juna, a rezultati će biti objavljeni 17. juna.

Za sve ostale učenike zainteresovane za četvorogodišnja i trogodišnja zanimanja upis je od 21. do 23. juna, a rezultati će biti objavljeni 25. juna.

Za učenike koji se ne upišu u ova dva upisna roka predviđen je julski upisni rok od 5. do 7 jula, dok će rezultati biti objavljeni 9. jula.

Za učenike koji se ne upišu na ovom roku postoji još jedan rok od 12. do 16. jula.

Dokumenti koji učenici, budući srednjoškolci, treba da ponesu na upis su:

  1. prijavu za upis, koju će dobiti u školi
  2. originalnu diplomu, svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi,
  3. originalnu diplomu, svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi u inostranstvu, rješenje o priznavanju ili potvrdu o podnesenom zahtjevu za priznavanje,
  4. izvod iz matične knjige rođenih,
  5. ukoliko posjeduju diplomu „Vuk Stefanović Karadžić
  6. diplomu za izuzetan uspjeh iz predmeta značajnih za struku,
  7. diplomu za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto na republičkom takmičenju ili višem nivou takmičenja.
  8. Adresirani koverat sa imenom, prezimenom i adresom kandidata koji se prijavljuje na konkurs, samo za kandidate koji upis vrše u školi.

Prema odluci Ministarstva prosvjete i kulture školska 2020/2021. godina završava se 8. juna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)