Uklonjena divlja deponija u Koraću

U opštini Brod u petak 6. avgusta 2021. godine organizovana je volonterska akcija čišćenje divlje deponije u Koraću. Takođe, na toj lokaciji je postavljen kontejner zapremine 5 m3. Provedene aktivnosti su dio projekta „Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod“.

Ovakve aktivnosti su planirane u tri većinom povratničke seoske mjesne zajednice (MZ) gdje do sada nije bilo kontejnera za otpad. Na tim lokalitetima ranije su uočene manje opasne „divlje“ deponije koje su bile prijetnja zdravlju stanovnika. Zajedničkim djelovanjem projektnih partnera, predstavnika ruralnih MZ i Odjeljenja za komunalne i inspekcijske poslove opštine Brod provodi se čišćenje postojećih deponija i postavljanje fukcionalnih kontejnera koji su u vlasništvu JKP „Komvod“.

Povodom uspješno obavljene aktivnosti, direktor JKP „Komvod“ Boban Đurđević je izjavio da je ovo nastavak planiranih aktivnosti, u saradnji sa projektnim partnerom komunalnim preduzećem Grada Dervente.

„Cilj i opredjeljenje je da uredimo naš Brod i dovedemo ga u stanje današnjih očekivanja naših građana. To je i naša obaveza kao komunalnog preduzeća, da to radimo i održavamo, ali bez saradnje sa našim građanima i mjesnim zajednicama to nije moguće. Ovim putem pozivam sve građane koji nemaju potpisan ugovor za odvoz smeća da dođu u „Komvod“ i to urade“ rekao je Đurđević. U razgovoru, direktor Đurđević je najavio da će komunalno preduzeće u narednom periodu održati sastanak sa savjetima mjesnih zajednica opštine Brod o odvoženju i deponovanju smeća iz seoskih MZ.

Projekat „Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod“ vrijedan je 155.715,30 KM, od čega je sufinansiranje opštine Brod 71.394,57 KM, a realizuje se u okviru Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u RS za 2020/2021. godinu za čije su funkcionisanje sredstva obezbijedili Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.