Ugostitelji traže duže radno vrijeme

Upravni odbor Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva RS (HoReCa) poziva Vladu RS, Institut za javno zdravstvo RS i Republički štab za vanredne situacije RS da razmotre mogućnost produženja radnog vremena ugostiteljskih objekata do najmanje 23 časa.

Vjerujemo da su, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju sa virusom korona, stvoreni uslovi za produženjem radnog vremena, a što bi umnogome uticalo na očuvanje postojećeg broja radnih mjesta, posebno iz razloga što već sada, ugostitelji iz Hrvatske i Crne Gore, vrbuju osoblje za predstojeću ljetnu sezonu.

Fotografija: TripAdvisor

Produženje radnog vremena za jedan čas mnogim ugostiteljima znači opstanak s obzirom da su u prethodnom periodu zbog raznih ograničenja već neko vrijeme na ivici da zatvore svoje objekte. Sigurni smo da će sa dolaskom ljepšeg vremena, a u slučaju da se ne produži rad ugostiteljskih objekata, građani potrebu za druženjem tražiti na privatnim zabavama, stanovima i iznajmljenim vikendicamagdje se ne poštuju bilo kakve preventivne mjere i gdje inspekcijske nemaju nikakvu nadležnost niti mogu uspostaviti sistem kontrola.

Ugostitelji su spremni da i dalje poštuju sve epidemiološke mjere i preporuke u vidu dezinfekcije i održanja fizičke distance u samim objektima i ovom prilikom pozivamo lokalne inspekcije i sve kontrolne organe da pojačaju rad na terenu i kazne neodgovorne poslodavce, posebno one koji ne poštuju radno vrijeme”, navode iz Udrženja HoReCa RS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)