Udruženju “Snaga žene” iz Tuzle uručena Sedmooktobarska zavalnica

Predstavnicima udruženja „Snaga žene“ iz Tuzle juče je uručena Zahvalnica dodjeljena povodom Oktobarskih svečanosti slobode. Sastanak je upriličen pošto članovi Udruženja nisu mogli prisustvovati dodjeli priznanja za Dan opštine Brod.

Načelnik opštine Brod Zoran Vidić i predsjednik skupštine opštine (SO) Brod Aleksandar Kruškonjić su sa predsjednicom udruženja prim. dr Brankom Antić Štauber razgovarali o aktivnostima udruženja „Snaga žene“ na području naše opštine. Sastanku su prisustvovali i predstvnici Udruženja ratnih zarobljenika-logoraša iz Broda na čiji prijedlog je dodjeljena Zahvalnica kao i sekretar SO Brod.

U Odluci o dodjeli prizanja je navedeno da se Zahvalnica dodjeljuje Udruženju „Snaga žene“ Tuzla, za realizaciju tri projekta u saradnji sa Udruženjem logoraša iz Bora i to u periodu 2018. do 2021. godine.

Realizovan je projekat podsticaj u poljoprivredi za 31 člana udruženja u sklopu kojeg je dodijeljeno 18 plastenika i 13 kopačica.

Drugi projekat koji je realizovan jeste projekat besplatnog školovanja u Srednjoj pomorskoj školu u Kotoru sa mogućnošću upisa na pomorsku akademiju i zaposlenja nakon završetka školovanja za jednog učenika iz reda porodice logoraša iz Broda, čije troškove školovanja i boravka u Kotoru finansira udruženje „Snaga žene“ Tuzla.

Kao treći projekat, sprovedena je psihološka podrška članovima Udruženja logoraša, na kojoj je radio tim psihologa i aktivista Udruženja „Snaga žene“ Tuzla.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)