Udruženje veterana odbrambeno-otadžbinskog rata RS proslavilo krsnu slavu u Brodu

Polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje na Trgu patrijarha Pavla kao i na bistu generalu Slavku Lisici, Udruženje veterana odbrambeno-otadžbinskog rata juče je odalo počast svim palim borcima koji su ostavili svoj život u temeljima Republike Srpske.

Sedamdeset i tri veterana iz cijele Republike Srpske juče su se sastali u Brodu, koji je izabran da bude grad domaćin ovogodišnjeg obilježavanja Cara Konstantina i Carice Jelene, krsne slave pomenutog Udruženja. Prisutnima se obratio predsjednik republičkog Udruženja Veterana gospodin Risto Jeftić koji je najavio bolje dane za ovu boračku kategoriju, kao i da su pred njima novi izazovi.

U sklopu proslave, održan je i radni sastanak, tj. izborna skupština udruženja. Povjerenje prisutnih delegata zadužio je dosadašnji predsjednik Risto Jeftić, kojem je skupština potvrdila novi mandat.

Predsjednik opštinskog odbora Veterana odbrambeno-otadžbinskog rata RS iz Broda Sreto Pantić izrazio je zadovoljstvo što je njegov Brod danas domaćin slave.

Zaista mi je drago što je Brod danas ugostio veterane iz cijele Republike Srpske jer smatram da smo zdrava sredina i da imamo mnogo toga za pokazati ali i pružiti. Brod se nikada nije plašio nikoga, i vjerujte da odavde kreću promjene. Spremni smo pružiti podršku opoziciji i korjenitim promjenama u Republici Srpskoj, do konačnog pada ovog autokratskog režima Milorada Dodika i njemu bliskih ljudi, izjavio je Pantić.

Sreto Pantić i Nedeljko Klincov

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.