Učenici i dalje bez muzičke kulture i fizičkog vaspitanja

Prošle nedjelje u školske klupe sjelo je 85.500 osnovaca i 36.000 učenika srednjih škola. Nova školska godina je počela uz određene mjere opreza, ali i dalje nema odgovora na pitanje kako će da se odvija nastava muzičke kulture i fizičkog vaspitanja. 

Učenici moraju da nose maske prilikom usmenog odgovaranja i zbog toga još nije definisano kako će izgledati nastava muzičke kulture i fizičkog vaspitanja.

„Još nemamo nikakvih informacija o tome. Ne znamo kada će početi nastava iz tih predmeta. Možda će u početku to biti samo teorijska nastava, bez pjevanja i trčanja, ali tek treba da saznamo kako će to sve da izgleda“, rekao je jedan od nastavnika muzičke kulture iz jedne banjalučke osnovne škole. 

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić kaže za naš portal da se još ništa ne zna kada su u pitanju nastava muzičkog i fizičkog. On očekuje da će se nešto više znati u narednih petnaestak dana. 

„Sa maskom se ne može pjevati, to je sigurno. Nastava fizičkog vaspitanja može da se izvodi napolju, ali samo dok je vrijeme lijepo. Kad dođe minus, mora se koristiti sala, a pitanje je da li će to biti dozvoljeno“, kazao je Gnjatić. 

Direktor Muzičke škole „Vlado Milošević“ Damir Jovanić da su danas dobili dopis Ministarstva prosvjete i kulture u kojem se navodi da su u osnovnim i srednjim muzičkim školama dozvoljeni svi oblici nastave. 

„Ne preporučuju se vokalne i horske interpretacije osim u muzičkim školama. Mi smo svakako napravili grupe i vodimo računa da djeca ne budu izložena opasnosti“, rekao je Jovanić. 

Goran Dakić/mojbrod.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)