U JUP ”Beli Anđeo” obilježili Dan planete zemlje

U JUP ”Beli Anđeo” 22. aprila je održana tradicionalna manifestacija ”Proljećni maskembal”, i na taj način obilježen Dan planete zemlje.

Kreativnim radionicama, mališani iz dvije jasličke i tri vrtićke grupe ukazali su na značaj ovog dana i kroz radove pokazali zavidno znanje o potrebi očuvanja zdrave prirode i naše planete.

-Već godinama učestvujemo u obilježavanju Dana planete zemlje i osnovna namjera nam je da skrenemo pažnju odraslih da čuvamo planetu, da je to obaveza svih nas, te da kod najmlađih potaknemo ekološku svijest i ukažemo u kakvom stanju je priroda planete na kojoj živimo, na zagađenost naseljenih mjesta i kako to možemo poboljšati-, naveli su iz ove ustanove.

Mališani iz JUP ”Beli anđeo”, u okviru manifestacije ”Proljećni maskembal”, obučeni u bržljivo izrađene kostime sa motivima proljeća, pozdravili su dolazak ovog, po mnogima najljepšeg godišnjeg doba.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, odgođen je defile mališana koji svake godine prošetaju od svoje ustanove do Trga Patrijarha Pavla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)