U Brodu održan seminar na temu: “Kreativni pristup u metodici nastave muzičkog vaspitanja”

Udruženje za djecu i omladinu “Srećica” iz Broda u saradnji sa udruženjem “Punks” iz Banja Luke, u subotu je organizovalo seminar na temu “Kreativni pristup u metodici nastave muzičkog vaspitanja”.

Profesor na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci gospodin Darko Ratković nesebično se potrudio da što kreativnije dočara polaznicima seminara nove metodičke pristupe nastavi muzičkog vaspitanja, kako djece predškolskog, tako i školskog uzrasta.

Seminaru su prisustvovali vaspitači iz JUP “Beli Anđeo”, UZDO “Srećica”, UZDO “Pčelica”, profesori razredne nastave iz osnovnih škola s teritorije opštine Brod kao i predstavnici vrtića “Mala industrija” iz Brčkog.

“Iskreno se nadam da će ovakvi iskustveni seminari probuditi u prosvjetarima želju da otkače u sebi uspavano jezgro ideja, radosti i prevaziđu muk i zatečenost pred nizom problema u kojima su se zatekli. Biti vaspitač u najranijem dobu i učitelj kada nas uporno pokušavaju dati u socijalne radnike je vrlo teško ali nije nemoguće. Ovo su potrebni kružoci koji će sigurna sam pokrenuti lavinu… Hvala što ste odvojili vrijeme i došli nam na prag, da zakovitlate stvaralaštvo”, izjavila je Nikolina Milaković, profesor razredne nastave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)