Trčimo za Srpsku: Đorđe Ćerić trećeplasirani

Juče je održana trka povodom Dana Republike Srpske. 5. po redu trka Trčimo za Srpsku koju nije mogao pokvariti minus, a ni snijeg okupila je i staro i mlado da trče i uživaju u nekoj osrednjoj organizaciji.

Dužina staze za odrasle iznosila je pet kilometara, a za razliku od ranijih godina ove je zbog aktuelne epidemiološke situacije broj učesnika bio ograničen na maksimalno 200.

Isto tako zbog aktuelne epidemiološke situacije nije bilo moguće prisustvo publike ali to nije omelo trkače da sa istim entuzijazmom kao i prethodne godine daju sve od sebe krenu u borbu za prvo mjesto.

Cilj ove manifestacije je promocija sporta, zdravog života i Republike Srpske, izjavio je organizator trke Duško Tadić.

Manifestaciju su podržali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srpske i Grad Banjaluka.

Pobjednik utrke na 5 km u muškoj konkurenciji bio je Mlađen Samardžić, član AK Maraton iz Brčkog. Drugoplasirani je bio Žarko Jovanović iz Modriče, dok je treću poziciju zauzeo Brođanin Đorđe Ćerić.

Kod dama najbrža je bila Lusija Kimani, drugo mjesto osvojili je Sanda Skenderija, treće Jelena Kosić, četvrto Snježana Pisarić a peto Dragoslava Balta.

Pored pomenutog Ćerića, Brođani su imali još predstavnika na ovoj utrci. Tako su svoje mjesto među odabranima zauzeli i Dario Veselinović, Nandino Malešević, Srđan Ruškić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.