Tečnost koja život znači: U Brodu darovano 66 doza krvi

U prostorijama Boračke organizacije opštine Brod 10. decembra, u vremenu od 9 do 16 časova, održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj su i ovaj put Brođanke i Brođani pokazali svoje veliko i humano srce.

Akciji, koju je organizovala opštinska organizacija Crvenog krsta Brod u saradnji sa službom za transfuziju krvi dobojske bolnice „Sveti apostol Luka“, odazvalo se 85 davalaca. Nakon medicinskog pregleda krv je dalo njih 66, od čega su dragocjenu tečnost koja život znači po prvi put darovala 4 davaoca.

Budući da je potreba za krvi svakodnevna, raduje činjenica da je akcija pod nazivom „Darujte krv! Spasite život“ bila uspješna i da je pokazala da će Brod nastaviti dugogodišnju tradiciju u dobrovoljnom darivanju krvi.

U akcijama sve više učestvuju i pripadnice ljepšeg pola. NJih 19 je ovaj put darovalo dragocjenu tečnost. Jedna od njih je i Nataša Radišković.

“Krv sam prvi put darovala odmah po ispunjavanju uslova da to mogu učiniti, odnosno čim sam napunila 18 godina. Do sada sam krv darovala 9 puta i ovom prilikom bih pozvala sve koji mogu i koji su u prilici da postanu dobrovoljni davaoci krvi”, istakla je Radiškovićeva.

Saznanje da ste nekome pomogli i spasili život darivanjem krvi osjećaj je koji u čovjeku budi pozitivna osjećanja. Potvrdio je ovo još jedan mladi brodski davaoc krvi, dvadesetosmogodišnji Bojan Popović.

“Drago mi je da i na ovaj način nekome mogu pomoći. Prvi put sam krv darivao ocu od mog kolege koji je bio na bolničkom liječenju i od tada redovno učestvujem u akcijama dobrovoljnig darivanja krvi”, rekao je Popović.

ODZIVOM ZADOVOLJNI I U SLUŽBI ZA TRANSFUZIJU KRVI

“Ogromna zahvalnost onima koji su se odazvali današnjoj akciji. Još jednom su davaoci pokazali da su uvijek tu da pomognu. Krv je lijek koji nema zamjenu, darivanjem krvi spašavate živote, a nema ništa vrednije od toga” istakao je Božidar Slavuljević, ljekar u Službi za transfuziju krvi bolnice „Sveti apostol Luka“u Doboju.

/Radio Brod/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)