Takmičenje polaznika mektebske pouke Muftijstva banjalučkog: Alina Mašić osvojila treće mjesto

U subotu 30. maja 2021. godine u Medresi „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ i Gazanfer-begovoj džamiji u Banja Luci, održano je takmičenje polaznika mektebske pouke za nivo Muftijstva. Učešće su uzeli trideset i jedan polaznik mektebske pouke u mektebskoj 2020/21. godini, sa područja deset Medžlisa Muftijstva banjalučkog, a podijeljeni u četiri nivoa kako nalaže Uputstvo o provedbi takmičenja Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Broda bili su Hamza Oruč – kiraet III, Mejra Matinjanin – opšte znanje III, Harun Oruč – kiraet II, te Alina Mašić – opšte znanje II. Svi takmičari su postigli zapažene rezultate, dok je Alina osvojila treće mjesto iz opšteg znanja II.

Našim takmičarima želimo svaki hajr i dobro u narednom periodu i nastavku školovanja ,da ih Allah čuva i nagradi, poručuju iz Medžlisa IZ Bosanski Brod.

Najuspješnijim polaznicima mektebske pouke uručene su prigodne novčane nagrade i vrijedne knjige, a takmičarima iz oblasti kiraeta mushafi. Nakon obavljenog podne namaza u Gazanfer- begovoj džamiji i proglašenja najuspješnijih takmičara, svim učesnicima takmičenja organizirana je posjeta Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banja Luci i školske biblioteke „Muftija Mehmed-ef. Zahirović“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.