Stiže asfalt u Lugove

Preduzeće „Geokop“ iz Dervente izvodi pripremne radove za asfaltiranje dionice puta Liješće – Vinska, u zaseoku Lugovi, dužine 1.300, a širine četiri metra, koja ima izuzetan značaj za mještane Lugova i susjednih sela. Vrijednost investicije iznosi 100.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju, Vojislav Milosavljević, ističe da je riječ o važnom putu za mještane Lugova i bitnoj poveznici između sela Liješće i Vinska.

Prema riječima Milosavljevića, asfaltiranje je rezultat ugovora koji je načelnik opštine potpisao sa izvođačem radova, a polaganje asfaltne podloge se očekuje narednih dana ako dozvole vremenske prilike.

Predsjednik Savjeta MZ Liješće Dejan Ivanović napominje da je prošle godine, zbog oštećenja, sa pomenutog puta uklonjen asfalt. Novi put će, kaže, unaprijediti život mještanima.

“Ovo je jako važan put za mještane koji tu žive. Oni će dobiti savremenu saobraćajnicu koja je i veoma frekventna komunikacija jer ga koriste i stanovnici okolnih sela. Radujemo se realizaciji ovog posla”, kazao je predsjednik Savjeta MZ Liješće.

Jovo Lazić, mještanin je zaseoka Lugovi.

“Novi asfalt će nam biti od velikog značaja. U naselju ima mnogo djece, a jedina komunukacija do škole im je taj put. Od prošle godine je u jako lošem stanju, prašina, rupe, blato. Jedva se i biciklom prolazilo. Srećni smo jer će uskoro proći novi asfalt. Samo da se kvalitetno uradi”, poručuje Lazić.

Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.