SSU “Prijatelji” proslavili Đurđic

SSU „Prijatelji“ je u svojim prostorijama proslavilo krsnu slavu Prenos moštiju Svetog Georgija u narodu poznatu i kao Đurđic.

Poslije dočeka gostiju i lomljenja slavskog kolača druženje je nastavljeno uz muziku i dobro raspoloženje.

Zoran Vidić, predsjednik skupštine SSU „Prijatelji“ istakao je da na ovaj datum ne proslavljaju samo slavu nego i rođendan.

“Naše udruženje učestvuje u svim aktivnostima počevši od plivanja za Krst časni. Posebno smo angažovani oko Sedmooktobarskih svečanosti slobode i Gastrofesta. Možemo da se pohvalimo i sa školom fudbala koja je bila i osnovni cilj našeg udruženja, a postoji već 13 godina. Na osnovu svih ovih aktivnosti SSU ‘Prijatelji’ je dobilo Sedmooktobarsku povelju u znak zahvalnosti za doprinos razvoju lokalne zajednice”, rekao je Vidić.

Među zvanicama su bili članovi i prijatelji udruženja, predstavnici lokalne vlasti, načelnik opštine Zoran Vidić i predsjednik SO Brod Aleksandar Kruškonjić kao i prijatelji iz Borova.

Rajko Lukić, zamjenik načelnika opštine Borovo i predsjednik Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine je rekao da “međusobna saradnja i druženje traju već 12 godina i da je za njih uvijek uživanje doći u prijateljski grad Brod”.

Prema riječima Slavka Grabovca, Udruženje je na Đurđic oblježilo i trinaest godina postojanja.

“Želimo se zahvaliti našim članovima, brojnim društvenim i poslovnim saradnicima, rukovodstvu Opštine Brod i svim prijateljima širom svijeta na podršci i pomoći našem Udruženju”, izjavio je Grabovac.

Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)