Srećan početak, đače! Organizovan prijem za 85 đaka prvaka OŠ “Sveti Sava”

U prepunom holu OŠ „Sveti Sava“ danas je bilo svečano i veselo. Šarenilo boja, nove patikice i haljinice, svečane frizure kod djevojčica i dječaka govorile su same po sebi, da je za njih ovo poseban dan.

Kako bi ovaj dan bio još svečaniji, dobrodošlicu su im priredili njihovi stariji drugari, koji su sa svojom učiteljicom Brankom Pivaš, priredili priredbu.

Prvačići su danas dobili i dio školskog pribora. Naime, da bi u školu krenuli sa novim torbama pobrinulo se rukovodstvo Rafinerije nafte Brod, odnosno generalni direktor Anatolij Karaljus koji je prisustvovao školskoj priredbi i učenicima prvacima podjelio školske torbe, dok je lokalna uprava prvacima podijelila knjigu za prvačiće po slobodnom izboru „Cvrčkovu azbučicu“.

Učenici su se potom upoznali sa svojim učiteljicama i novim drugarima, a već sutra će sjesti u školske klupe i za njih će početi školski dani ispunjeni učenjem, savladavanjem slova, brojeva, pjesmica i ko zna čega još, ali i dani prepuni igre, druženja, šaputavih tajni i prvih simpatija.

Ove godine, prema riječima pomoćnika direktora škole Daliborke Rijić, u školske klupe će sjesti 85 novih učenika, a svi zaposleni u ovoj ustanovi novim, ali i onim nešto stariji učenicima po tradiciji, ovog prvog dana školske godine žele srećan početak nastave, puno petica, i bezbrižne školske dane.

Izvor: Radio Brod

One thought on “Srećan početak, đače! Organizovan prijem za 85 đaka prvaka OŠ “Sveti Sava”

  1. milica 23/09/2022 at 1:15 pm

    E neka im je sa srecom, a cistacicama objezbediti rucne UV Led lampe Ambilife, za sterilizaciju i dezinfekciju predmeta…

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)