SPS Brod, primjer osvježenja i podmlađivanja brodske političke scene

Pravo osvježenje brodske političke scene predstavlja novoformirani opštinski odbor Socijalističke partije Srpske. Mladi ljudi, lokalpatriote, širokih shvatanja i sličnih poimanja stvarnosti i pogleda na svijet.

Ekipa koja je, nakon lokalnih izbora 2020. godine, željela podmladiti i modernizovati Socijalističku partiju u kojoj se dugi niz godina afirmisala, autokratskim metodama je marginalizovana a potom i odstranjena, jer – ne smije se razmišljati o napretku, kako partije i lokalne zajednice.

Međutim, slobodu mišljenja, govora i nezavisnog donošenja odluka, mlada ali dovoljno iskusna ekipa, pronašla je u okvirima iste ideologije – Socijalističke partije Srpske.

Da politiku ne doživaljavaju „suhoparno“ i konzervativno, članovi ovog Odbora su pokazali prethodne subote kada su organizovali druženje u Klakaru. Tvrde da ne žele da se bave klasični politikanstvom, već da partija bude mjesto gdje je dopušena sloboda govora, mjesto gdje će se rađati ideje.

Pedesetak zvanica uživalo je u čarima prirode, hladovini šume, ali i dobroj atmosferi. Ekipa iz SPS-a, kako tvrdi, na druženje je pozvala partijske drugove iz Banja Luke, ali i okruženja – Modriče i Dervente. Poseban šlag na tortu bili su njihovi prijatelji i poznanici koji, kako se navodi, masovno napuštaju posrnulu Socijalističku partiju i priključuju se mlađoj ekipi željnoj promjena.

Predsjednik SPS RS Goran Selak izrazio je oduševljenje organizacijom druženja, kao i zvanicama:

  • Sjajna ekipa, dobri ljudi i priča koja raste širom Srpske, izjavio je Selak.

Kako ističu, na druženju je najmanje riječi bilo o politici. Teme koje su se provlačile bile su vezane za porodicu, sport, zanimljive događaje iz prošlosti…

Ali, uveliko se razmišljalo, razgovaralo i o bliskoj budućnosti. Planovima, idejama, mogućnostima. Vrijeme je na strani mladosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)