Socijalisti sastančili u Derventi: Zajednička lista s Draganom Čavićem i Rankićem

Socijalistička partija podržaće zajedničke kandidate koalicije koja trenutno vrši vlast u Republici Srpskoj za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH na predstojećim opštim izborima, a za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH okupiće koaliciju sa Narodnim demokratskim pokretom Dragana Čavića i Srpskim narodnim pokretom na čijem čelu je Srđan Rankić, koji je kao nezavisni kandidat pobijedio na izborima za načelnika Bratunca, dogovoreno je na sjednici Glavnog odbora stranke koja je danas održana u Centru za kulturu u Derventi.

Na sjednici se odlučivalo o načinu učešća na ovogodišnjim izborima, prilikom čega je istaknuto da oni moraju da budu održani.

– Socijalistička partija smatra da se izbori 2. oktobra moraju održati i da nema potrebe da se traže načini za njihovo neodržavanje, iako u BiH ima onih koji rade na tome da se izbori ne održe. Svi preduslovi za njihovo održavanje postoje, a razriješeno je i to pitanje o finansiranju – rekao je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

Dodao je da bi najkasnije za dvije sedmice trebalo da bude držana sjednica koalicije na kojoj će biti određeni predsjednički kandidati.– Mi iz SP-a nećemo davati kandidate i očekujemo da to budu ljudi iz SNSD-a, a postoje svi preduslovi da naši kandidati pobijede, jer smo u prethodnim godinama mnogo radili da bismo to sačuvali i proširili naše povjerenje.

Za Narodnu skupštinu RS Socijalistička partija imaće zajedničku listu sa NDP-om i SNP-om i tu odluku smo donijeli jednoglasno, a ona je izraz povjerenja koja u našu partiju imaju brojni građani, o čemu svjedoči i činjenica da mi sada imamo devet poslanika u Narodnoj skupštini – rekao je Đokić dodavši da će socijalisti na taj način doprinijeti profilisanju političke scene u BiH i smanjenju političkih subjekata koji pojedinačno učestvuju na izborima.

Istakao je da je Gradski odbor SP u Derventi jedan od veoma uspješnih odbora, a predsjednik derventskog odbora partije Slaven Gojković podsjetio je da je ovo druga sjednica Gradskog odbora u Derventi za nepunih godinu.

– Time je nama u Derventi ukazana čast, a rukovodstvo partije koje predvodi predsjednik Đokić pokazuje koji značaj daje našem Gradskom odboru i gradu Derventa, u kojem dugi niz godina naši kadrovi daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice kroz djelovanje u okviru vladajuće koalicije. Kadrovi naše partije u Derventi, a i širom Srpske zalažu se za obnovu, razvoj i napredak – rekao je Gojković.

Sjednica Glavnog odbora posvećena je i obilježavanju 29 godina djelovanja i rada Socijalističke partije, koja u junu proslavlja rođendan.

Izvor: Derventski list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)