Služen parastos za 32 pala borca iz MZ Brodsko polje 2

Danas je u mjesnoj zajednici Brodsko polje 2 služen pomen-parastos za 32 pala borca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na ovome spomeniku su uklesana 32 imena naših poginulih saboraca. Među njima su i poginuli borci čije porodice su se zbog ratnih dešavanja doselile u Brod i tu započeli novi život. Čuli smo i njihova imena, a o njihovim herojstvima i borbama za slobodu Broda i Republike Srpske priča se 29 godina, izjavio je Zoran Vidić, predsjednik Boračke organizacije Brod.

Predstavnici OBO Brod prethodnih dana su kontaktirali porodice palih boraca s namjerom da ih obavijeste o služenju pomen-parastosa na današnji dan.

Hvala našim junacima, a hvala i njihovim porodicama koje nas prate, razumiju i podržavaju. Porodice poginulih znaju za ovaj datum. Ovih dana, kad smo ih telefonski kontaktirali u namjeri da ih obavijestimo, oni kažu da znaju za 2. avgust, da već planiraju doći, da je to dan u godini koji oni ne žele da propuste jer to za njih mnogo znači, ali im znači ti naš poziv jer nisu zaboravljeni. I nama to mnogo znači. To naše razumijevanje i zajedništvo gradi sigurno bolju budućnost, završio je svoj govor Vidić.

Parastos je služio sveštenik Branko Jokić, a cvijeće na spomen-obilježje položile su porodice palih boraca, predstavnici Boračke organizacije Brod, predstavnici Opštine Brod, kao i politički subjekti i udruženja koja djeluju na teritoriji Broda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)