Slobodan van životne opasnosti, transplatacija je trajno rješenje

Slobodan, koji je donedavno radio u ugostiteljstvu i društvo uveseljavao svirajući bubnjeve, razbolio se krajem decembra prošle godine.

Nakon liječenja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Beogradu ustanovljeno je da mu je neophodna transplantacija srca.

Ljekari su preporučili obavezno i što brže presađivanje srca, koje trenutno radi sa svega 15 i 20 odsto kapaciteta. Donatora nema, pa bi Srbija zbog njenog članstva u Evrotransplatu, mogla da iz nekih evropskih zemalja zatraži donora, što bi koštalo oko 700.000 KM.

“Zadnje dvije kontrole na Kliničkom Centru su prošle, i pokazale su da ima blagog pomaka po pitanju rada srca. Trenutno lijeva Komora je na 20%,a desna komora na 27%. U ovom momentu stanje je stabilno i nisam više životno ugrožen. Transplantacija, nažalost, ostaje i dalje kao jedino i trajno rješenje, ali za sada nema najave po pitanju donora i samog zahvata, zbog sve ove situacije sa Korona virusom. Samim tim, kako se pokazao blagi pomak, i stanje se stabilizovalo i mogu da dodjem u svoju Banja Luku”, napisao je Slobodan na svom Facebook profilu.

Kao što ste mogli pročitati, stanje se popravilo ali i dalje je neophodna transplatacija. A to iziskuje značajna novčana sredstva.

Svi koji žele pomoći Slobodanu mogu to učiniti uplatama na žiro-račun 5520001947516690 u Adiko banci. Račun glasi na ime njegovog oca Slavka Kovačevića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)