Slagalica i Potjera u režiji brodskih srednjoškolaca

Savjet učenika svake godine obilježava Dan srednjoškolaca (17. 11) u vidu takmičenja. Taj dan budu organizovane sportske igre i kviz Potjera. Ove školske godine nije obilježen Dan srednjoškolaca zbog epidemiološke situacije pa je Savjet učenika odlučio da obilježi Dan maternjeg jezika (21. 2) u vidu takmičenja u kvizu Slagalica.


U utorak, 23.2.2021. godine, održano je četvrtfinale kviza Slagalica koje je organizovao Savjet učenika na čelu sa Živanom Labusem, u saradnji sa profesorima naše škole. Kviz je organizovan kako bismo kroz zabavan program obilježili Međunarodni dan maternjeg jezika.

Samu izradu kviza uradio je Savjet učenika uz pomoć profesora Mire Žarića, a ostali profesori su dali svoj doprinos tako što su smišljali pitanja i zadatke iz raznih oblasti.

Učesnici kviza su svoje znanje pokazali u četiri igre – slaganje riječi, moj broj, ko zna–zna i asocijacije.

Učenici koji su učeststvovali su Mihajlo Plavšić (II5), Nikola Šljuka (III5), Stefan Petrović (III5), Ilija Jovičić (III5), Radovan Đurić (III2), Dejan Ružojčić (III3), Marko Popratin (III3) i Andrej Dušanić (IV3).

U žiriju su bili Nenad DŽabić, profesor istorije, Živan Labus, predsjednik Savjeta učenika i Goran Garačić, profesor srpskog jezika i književnosti, a program je vodila Ana Marković (II 5).

Od navedenih učenika u polufinale, koje je održano narednog dana, 24.2.2021. godine, su se plasirali Andrej Dušanić, Radovan Đurić, Mihajlo Plavšić i Marko Popratin.

U napetom finalu su se takmičili Mihajlo i Andrej, a kao bolji takmičar pokazao se Andrej, učenik četvrtog razreda gimnazije. Novčanu nagradu u iznosu od pedeset konvertibilnih maraka uručio je Živan Labus, predsjednik Savjeta učenika, a direktorica naše škole, Dragica Ivanović, je ostalim učesnicima polufinala uručila knjige sa posvetom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)