Školska biblioteka bogatija za 44 naslova

Akcija obnavljanja školske lektire u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i dalje je u toku.

Zahvaljujući donaciji predsjednice Savjeta roditelja Snježane Marković školska biblioteka ove javne ustanove bogatija je za naslove koje do sada nije imala i koji se, zbog toga, do sada nisu mogli obrađivati u nastavi srpskog jezika i književnosti. To su: „Deca Bestragije“ Uroša Petrovića, „Družina pokvarene slavine“ Radisava Milića, „Sestre po metli“ Teri Pračet i „Lajanje na zvezde“ Milovana Vitezovića. Sredstvima ovedobrotvorke, u iznosu od 500,00 KM, nabavljena su 44 primjerka ovih naslova, što će izbor čitanja lektire učiniti još zanimljivijim našim novim generacijama.

– Proveli smo i akciju „Marka za lektiru“ kojom su učenici sakupili 210.00 KM. Ta sredstva će se preusmjeriti na nabavku još dva naslova po 10 primjeraka: „Pjesme“ Duška Trifunovića i „Koreni“ Dobrice Ćosića. Do sada je školska biblioteka imala ova dva naslova samo na internetu i na kompakt diskovima, tvrde iz ove ustanove.

Svoje polovne knjige za lektiru, ako im više ne trebaju, učenici, svaki dan do kraja školske godine, mogu donijeti u školsku biblioteku. Akcija prikupljanja novčanih sredstava i polovnih knjiga za lektiru je i dalje u toku. U akciju se uključio i direktor Škole, Brano Gojković, koji je biblioteci donirao 15 lektirnih naslova u više primjeraka, i još mnogo druge vanlektirne građe koja će pomoći u realizaciji časova srpskog jezika i književnosti. Pozivamo vas da se priključite akciji. I jedna donirana knjiga ima veliku vrijednost.

Koristimo priliku da se gospođi Snježani Marković, i svim sadašnjim i budućim darodavcima i priložnicima zahvalimo, i nadamo se da će ovo doprinijeti da sljedeće školske godine časovi lektire budu ljepši i zanimljiviji. Knjiga je čovjekov najbolji prijatelj, poručuju iz Škole.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)