Sastanak predstavnika Opštine Brod i švedskog grada Habo

Zvaničnici opština Brod i Habo iz Švedske održali su danas on line sastanak na kome je razgovarano o mogućim oblicima saradnje dvije lokalne zajednice.

Kako je navela stručni savjetnik za rad sa međunarodnim organizacijama, pristup evropskoj uniji i promociji potencijala opštine Brod Mihaela Malešević ovo je prvi u nizu planiranih sastanaka na kojima će biti definisani prioriteti kroz učešće građana civilnog društva-inkluzije, razvoja turizma i drugim oblastima značajnim za ove dvije lokalne zajednice.

Za opštinu Brod saradnja sa lokalnim zajednicama iz EU predstavlja izazov. Načelnik opštine Brod Zoran Vidić ističe da su razgovori sa predstavnicima opštine Habo prilika da se definišu i ostvare zajednički projekti.

– Opština Habo nam pruža priliku sa saradnju i vjerujem da će Odsjek za lokalno-ekonomski razvoj, odnosno lokalna uprava u cjelini prepoznati priliku da nađemo zajedničke interese i da realizujemo projekte za dobrobit građana-, izjavio je načelnik opštine Brod.On je dodao da je definisanje, odnosno izbor konkretnog projekta, zajedničko pitanje o kojem će odlučivati dvije lokalne zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)