Sastanak povodom projekta “Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod”

U okviru projekta „Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod“, predstavnici opštine Brod i JKP „Komvod“ održali su drugi od planirana tri sastanka sa predstavnicima projektnog partnera JP „Komunalac“ a.d. Derventa po pitanju narednih aktivnosti ovog projekta kojim se obezbjeđuju materijalni uslovi za nabavku novog autopodizača kontejnera, čime se stvaraju preduslovi za proširenje obuhvata odvoza otpada na ruralno područje opštine Brod.

Projektni partner JP „Komunalac“ a.d. Derventa prenio je konkretna iskustva stečena tokom procesa uvođenja modela predselekcije i reciklaže otpada u opštini Derventa, te su dogovoreni termini organizovanja volonterske akcije čišćenja „divljih“ deponija na mjestu gdje graniče opštine Brod i Derventa i postavljanje kontejnera, čime se doprinosi očuvanju životne sredine obje opštine.

Projekat „Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod“ vrijedan je 155.715,30 KM, od čega je sufinansiranje opštine Brod 71.394,57 KM, a realizuje se u okviru Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u RS za 2020/2021. godinu za čije su funkcionisanje sredstva obezbijedili Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)