Sastanak načelnika opština Stanari i Brod

Načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić, bio je domaćin delegaciji opštine Brod, predvođenoj načelnikom Zoranom Vidićem. Razgovarano je o saradnji u brojnim oblastima; kako privrednim, tako i kulturnim i sportskim.

Stanari, kao najmlađa opština u RS trebaju od drugih da uče, pa tako i od opštine Brod- rekao je načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić, nakon prvog zvaničnog sastanka delegacija opština Stanari i Brod. Sa kolegom iz Broda, načelnikom Zoranom Vidićem i njegovim saradnicima razgovarao je o brojnim pitanjima, koje su zajedničke ovim dvjema lokalnim zajednicama.

„I sa načelnikom opštine Brod uspostavili smo odnose u smislu angažovanja građevinskog inspektora, pošto Stanari nemaju Odjeljenje za inspekcije, tako da smo primorani od susjednih opština angažovati inspektore, tako da je Brod izašao u susret nama“, rekao je Ćelić i potvrdio da je dogovorena saradnja u oblasti sporta, kulture, ali i u oblasti privrede.

Ćelić i Vidić (Foto: TVK3)

Sastanku su, ispred opštine Brod, prisustvovali načelnik opštine i načelnici Odjeljenja za finansije i Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove, Miroslav Vuković i Vojislav Milosavljević, a ispred opštine Stanari načelnik, zamjenik načelnika, predsjednik Skupštine opštine i načelnici svih odjeljenja.

„Sastanak je bio sadržajan, mnogo smo naučili jedni od drugih i možda prepoznali zajedničke probleme sa kojima se susrećemo u svojim lokalnim zajednicama, ali i prilike koje nam se pružaju, pogotovo u odnosima sa drugim opštinama i možda sa pretpristupnim fondovima Evrospke Unije“, rekao je načelnik opštine Brod, Zoran Vidić.

Vidić, Milosavljević i Vuković (Foto: TVK3)

Predsjednik Skupštine opštine Stanari, Denis Stevanović je rekao da su ovim sastankom Stanari pokazali da su otvoreni za saradnju sa svim susjednim, kao i opštinama u okruženju.

„Ovo je i poziv opštinama sa kojima nismo uspostavili saradnju“, rekao je Stevanović.

Budžeti opština Stanari i Brod su slični, mnoge stvari su zajedničke, te ima mnogo prostora za zajedničko djelovanje, a sve sa ciljem razvoja lokalnih zajednica.

TVK3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)