Sanja Vulić: Srpska može i zna sama da funkcioniše, ne trebaju joj tutori, mentori i OHR

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Biseri Turković da, za razliku od nje i FBiH, Republika Srpska može i zna sama da funkcioniše i ne trebaju joj ni tutori, ni mentori, pa samim tim ni Kancelarija visokog predstavnika /OHR/.


Komentarišući izjavu Turkovićeve da je BiH potreban OHR, Vulićeva je u izjavi za Srnu upitala ko je ona da iznosi stavove u ime svih naroda u BiH, dodavši da se ne sjeća da joj je neko dao ovlaštenje za to.

“Gospođo Turković, da ste rekli ‘da, Bošnjaci žele OHR, Bošnjaci žele visokog predstavnika’, mi iz Republike Srpske ne bi Vam zamjerili, ali ovako, ako ne znate, Republici Srpskoj i njenim zvaničnicima ne treba tutor, jer sasvim dobro znaju da predstavlju narod koji ih je izabrao”, istakla je Vulićeva.

Ona je pozvala Turkovićevu da se bar nekada pojavi na sjednicama parlamenta BiH i da radi ono što joj je u opisu posla.

“To što Vi sebe doživljavate kao vladarku i apsolutistu je samo Vaša pogrešna percepcija, Vi nemate ovlaštenje da se bavite spoljnom politkom”, rekla je Vulićeva i ponovila da Republika Srpska i Srbi ne žele ni Valentina Incka, ni Kristijana Šmita, niti bilo koga, već svoje političke predstavnike koji, uprkos svim iskušenjima, uspješno vode i predstavljaju svoju Republiku Srpsku i svoje građane.

Foto: Printscreen/srna.rs

Izvor: SRNA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)