Sanirana oštećenja na nasipu u starom Poloju

Dva oštećenja na tzv. zečijem nasipu u Starom Poloju sanirana su danas zahvaljujući angažmanu mještana i opštinske Civilne zaštite.

Popravljena su oštećenja nasipa, visine od oko 1,3 metra i širine 2 metra, nastala usljed nesavjesnog izlačenje trupaca i drvnih sortimenata iz pribalnog pojasa.

Prema informacijama iz Civilne zaštite opštine Brod, incijativa za sanaciju nasipa potekla je od mještana, vlasnika i korisnika zemljišta u Starom Poloju, u nastojanju da se obezbjedi potrebna zaštita ovog područja, spriječi izlivanje Save pri nižem vodostaju i plavljenje poljoprivrednih površina.

-Sanirana su oštećenja na vodoodbrambenom nasipu u blizini ustave nastala zbog neodgovornog izvoza drvne mase preko samog nasipa. Postavljene su vreće s pijeskom, fosne, zemlja, što će spriječiti štete koje mogu nastati nepotrebnim plavljenjem ovog područja – izjavio je Jovan Srijemac, stručni saradnik za poslove civilne zaštite.

Srijemac je napomenuo da se 2014. godine, kada su Srpsku zadesele katastrofalne poplave, rijeka Sava izlila u Stari Poloj, koji je uslovna retenzija, kada je vodostaj u Brodu premašio 780 centimetara.

(Radio Brod)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)