Rukometaši “Save” krenuli u potragu za prvim bodovima

Posljednjeg dana mjeseca januara, u društvu Uprave ORK “Sava”, trener brodskih rukometaša Brano Jermić izvršio je prozivku prvotimaca i omladinskog pogona, te time uveo ekipu u početak priprema za nastavak sezone.

Sumirali su se utisci, pričalo o poboljšanju igre, ali i o pristupu radu i treninzima u narednom periodu.

“Zadovoljni smo startom priprema. Imamo 25 licenciranih igrača, a na puni angažman u prvenstvu računamo na njih 20. Naša dva rukometaša, Radišić i Trivunović, dio priprema će odraditi sa ekipom banjalučkog Borca, a potom će se pridružiti matičnom klubu. Mnogo nam znači i rad škole rukometa pri osnovnoj školi „Sveti Sava“ koja okuplja 30-ak polaznika i upravo to nam daje sigurnost da ćemo u godinama pred nama imati kvalitetne igrače koji će biti uzdanica rukometnog sporta”, naveo je Vinčić za Radio Brod.

Treninzi kluba se održavaju tri puta sedmično, i to ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 18,30 časova u velikoj dvorani Sportsko-kulturnog centra. Klub ima namjeru i čvrstu volju da u narednom periodu, uz podršku nadležnog Ministarstva a posredstvom Rukometnog saveza RS edukuje i nekoliko trenera.

Početak prvenstva se bliži, “Sava” je i dalje u potrazi za prvim bodovima. Kao osvježenje timu koje može da doprinese poboljšanju igre jesu pojačanja. Jedno od njih je i Dejan Stanković, aktuelni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je došao iz Dervente u brodski klub.

U klubu smatraju da dolazak Stankovića može biti pokretačka snaga, ali i motivacioni faktor ostalim igračima da se bore, “grizu” na treninzima i utakmicama.

Prvenstvo startuje 12. marta, a “Sava” buđenjem ranog proljeća očekuje i prve bodove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.