Romana Balatunović predstavila svoju knjigu “Djevojka u zemlji mašte”

Prošli petak, svjetlost dana ugledala je knjige Brođanke Romane Balatunović.

Ova mlada autorka, svijet posmatra kroz prizmu optimizma. Nastoji u svakom pojedincu, situaciji, ma kako tmurno izgledalo – da izvuče najljepše.

Tema koja se prožima kroz Romaninu knjigu, našla je mjesto na koricama, u samom naslovu. Zbirka poezije pod imenom “Djevojka u zemlji mašte” je zbirka pjesama o ljubavi, želji, patnji, gubitku, uopšteno o životu skoro svake tinejdžerice.

Jedan od najvećih naučnika od kad je svijeta i vijeka, Albert Ajnštajn, značajan dio svojih razmišljanja posvetio je upravo mašti.

“Mašta je mnogo važnija od znanja. Logika će te odvesti od tačke A do tačke B. Mašta će te odvesti svugdje. Mašta je sve. To je uvid u nadolazeće životne atrakcije. Pravi pokazatelj inteligencije nije znanje nego mašta.” 

Romanina zbirga je podijeljena na tri poglavlja, a kako autorka tvrdi “ona posjeduju emocije koje će vas naučiti da je život poput cvijeća”.

“Čovjek zbog ljubavi procvjeta, ali isto tako može i da uvene. Djevojka u zemlji mašte će vas odvesti na putovanje kroz najmračnije životne trenutke, a ujedno vam i pokazati da u najtežim situacijama možete pronaći ljepotu. Ljepota je u svemu, samo ako želite da vidite. Čovjek zbog ljubavi procvjeta, ali isto tako može i da uvene. Djevojka u zemlji mašte će vas odvesti na putovanje kroz najmračnije životne trenutke, a ujedno vam i pokazati da u najtežim situacijama možete pronaći ljepotu. Ljepota je u svemu, samo ako želite da vidite”, ističe Romana.

U svijetu kada život teče izuzetno brzo, kada je inspiracije sve manje, Romana je svoj čarobni svijet smjestila u srednjoškolske dane, ono što ustaje urezano u sjećanje svakom tinejdžeru.

“Važno je naglasiti da sam ovu knjizu pisala u srednjoškolskim danima, inspiraciju sam pronalazila u životima drugih ljudi koji su bili oko mene”, naglašava autorka.

Ukoliko poželite da se prisjetite srednjoškolskih dana, događaja i doživljaja koji su vam ostali urezani u sjećanje, ljubavnih muka i slatkih trenutaka, ova zbirka poezije uvešće vas u taj začarani svijet.

“Djevojka u zemlji mašte je namijenjena svima koji su ili žele da se vrate u tinejdžerske dane koji su puni ljubavnih zavrzlama”, završava Romana ovaj razgovor.

Inače, knjigu možete poručiti na broj telefona 066/753-362.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)