Ritam Evrope: Vanja Jaćimović predstavlja Brod na portugalskom jeziku

Vanja Jaćimović /16/, predstavljaće opštinu Brod na najvećem dječijem i omladinskom muzičkom takmičenju ”Ritam Evrope”, čije će finale biti održano u septembru tekuće godine. Talentovana brođanka na ovom prestižnom festivalu predstaviće se na portugalskom jeziku sa numerom “Senhora Do Mar’’ sa kojom je Vânia Fernandes nastupila na Evroviziji 2008. godine. 

Ovim povodom, u Brodu je danas održan sastanak kojem su prisustvovali zamjenik i šef kabineta načelnika opštine Brod, Andrijana Banović i Vanja Nikolić, predstavnici ”Ritma Evrope” i Vanja Jaćimović, predstavnica Broda na ovom takmičenju. Na sastanku su dogovarane naredne aktivnosti na realizaciji projekta.


-Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam izabrana da predstavim sebe ali i svoju opštinu na ovom velikom takmičenju-, izjavila je Jaćimović i dodala da se nada da će na najbolji mogući način opravdati povjerenje žirija ali i publike. 
Zamjenik načelnika opštine Brod Andrijana Banović izrazila je zadovoljstvo jer Brod i ove godine ima predstavnika u muzičkom festivalu ”Ritam Evrope”.


-Naša su nastojanja da podržavamo mlade i talentovane sugrađane u svim sferama njihovog djelovanja. Vjerujem u dobar plasman naše takmičarke i nadamo se da će iduće godine, ako Vanja ostari uspjeh kakav priželjkujemo, Brod biti domaćim ovog prestižnog takmičenja-, kazala je Banović.


Direktor ”Ritma Evrope” David Makević vjeruje da će svi učesnici takmičenja pokazati zavidne vokalne sposobnosti, te da će realizacija ovog velikog projekta proteći na zavidnom nivou.-Takmičenje, u kojem ove godine učestvuju predstavnici iz 15 lokalnih zajednica Republike Srpske,  ima za cilj podsticanje mladih talenata. Vjerujem da ćemo plodonosnu saradnju sa opštinom Brod nastaviti i narednih godina-, izjavio je Makević.

Takmičari će učestvovati u programu RTRS-a, koji će direktno prenositi ovaj najveći dječiji program u Evropi.  
Međunarodno muzičko takmičenje “Ritam Evrope” održava se već 12 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.