Recikliraj – otpad nije smeće

U okviru projekta „Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod“, prema planu realizacije aktivnosti, u Osnovnoj školi „Liješće“ u Liješću počelo je prikazivanje edukativnog videa, čije je snimanje započeto tokom kampanje „Recikliraj – otpad nije smeće“, a koja govori o štetnosti „divljih“ deponija i važnosti reciklaže.

Planirano je da video bude prikazan tokom petnaest časova odjeljenske nastave u Osnovnoj školi „Liješće“ i njenim područnim odjeljenjima.

Učenici će imati mogućnost da, na zanimljiv i edukativan način, steknu uvid u opasnosti koje nose „divlje“ deponije, te da se upoznaju sa važnošću čiste vode i hrane proizvedene na nezagađenom zemljištu, ali i da, sa nastavnicima, projektnim partnerom „ARGS“ i stručnim predstavnicima odjeljenja opštinske uprave, diskutuju o značaju i prednostima reciklaže.

Realizacijom ovog projekta obezbjeđuju se materijalni uslovi za nabavku novog autopodizača kontejnera, čime se stvaraju preduslovi za proširenje obuhvata odvoza otpada sa ruralnog područja opštine Brod.  

Projekat „Uspostavljanje modela održivog upravljanja otpadom u opštini Brod“ vrijedan je 155.715,30 KM, od čega je sufinansiranje opštine Brod 71.394,57 KM, a realizuje se u okviru Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj za 2020/2021. godinu za čije su funkcionisanje sredstva obezbijedili Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)