Ratarima sadnice i repromaterijal, uskoro stižu i plastenici

Poljoprivredna zadruga „Agroposavina Farm“ Derventa podijelila je start-ap pakete za plasteničku proizvodnju povrća, repromaterijal i sadni materijal paprike i paradajza za 11 korisnika iz Dervente i Broda.

Paketi su podijeljeni u okviru projekta razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima „Unapređenje proizvodnje voća i povrća na području Dervente i susjednih opština“, koji realizuje zadruga po procedurama IFAD-a, a koje sufinansiraju Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata i lokalne uprave Doboja i Broda.

Direktor zadruge Rajko Kulaga rekao je da će tokom mjeseca biti isporučena i 24 nova plastenika, kao i start-ap paketi krastavca kornišona i paprike merinos za proizvođače iz ove dvije lokalne zajednice.

– Zainteresovani proizvođači i dalje se mogu prijaviti za ugovorenu proizvodnju krastavca i paprike sa obezbijeđenim proizvodnim paketima, stručnom podrškom i sigurnim plasmanom – rekao je Kulaga dodajući da bi u okviru projekta koji obuhvata prošlu i ovu godinu, trebalo da bude nabavljeno 50 plastenika površine 100 kvadratnih metra i ukupne vrijednosti od oko 150.000 KM.

Menadžer klastera dobojske regije „Poljoklast“ Julijana Petrović kazala je da se Poljoprivredna zadruga „Agroposavina Farm“ predstavila kao lider u implementaciji projekta, organizaciji proizvodnje voća i povrća i dobar primjer povezivanja poljoprivrednih proizvođača kroz zajednički nastup u proizvodnji i na tržištu.

(Derventski list)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)