RAK izdao nalog za gašenje predajnika BN TV

BN Televizija je antisrpska televizija i narod protiv njih treba nešto da preduzme. To je jedna morbidna struktura koju treba odmah zaustaviti”, rekao je Milorad Dodik, tokom ranijeg gostovanja na ATV.

Draško Milinović, direktor RAK-a i bivši direktor RTRS, izdao je nalog za gašenje predajnika velikom broju TV stanica, među kojima i BN TV. 

Objašnjenje za ovo gašenje je smetnja Hrvatskoj, zbog čega je BN TV primorana da 1. septembra  isključi predajnike u Novom Gradu, Odžaku i Zvorniku, a od 1. oktobra to mora da uradi i u Bijeljini, Doboju i na Kozari. Krajem godine BN TV predajnike mora isključiti i u Boljanicu, Tesliću, Novom Gorazdu.

Ovim gašenjem do kraja godine BN TV ostaje bez 50% zemaljskog signala.

Zbog ovakve situacije u kojoj se nije našao samo BN TV, Parlamentarna skupština BiH na zasjedanju 7. jula donijela je odluku: 

„Nalaže se RAK-u i javnim servisima da se televizijama čiji se predajnici gase obezbijedi nesmetan rad putem digitalnog MUX-a A, na isti način kako su to uradile 2015. i 2016. godine ostale evropske zemlje, uključujući i zemlje u regionu – Srbiju, Hrvatsku,  Makedoniju i Crnu Goru“.  

(RTV BN)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)