Punoljetstvo karate takmičenja “Sava Open”: Brođani osvojili 27 medalja

Karate klub “Polet” iz Broda prije osamnaest godina upustio se u avanturu. Ta avantura se zove “Sava Open” i prekjuče je postala punoljetna.

Ideja o organizaciji je potekla s ciljem da vremenom postane jedan od najboljih karate turnira u Bosni i Hercegovini. Danas možemo reći da “Sava Open” to i jeste, što govori prefiks koji nosi u svom imenu – međunarodni.

Ove godine su, pored tradicionalnih gostiju, tj. karate klubova iz regije, odnosno cijele Bosne i Hercegovine, ušešće uzela i dva kluba iz Srbije.

Preko 300 učesnika okupilo se na ovogodišnjem turniru.

Domaćin turnira, karate klub Polet, dao je trideset učesnika na osamnaestom izdanju turnira. Svoje zadovoljstvo nije krila ni Jovana Ignjatić, jedan od trenera u ovom klubu.

“Mi, kao organizatori, imamo trideset učesnika što je izuzetno dobar broj ako uzmemo u obzir da smo mali klub. Zbog cjelokupne epidemiološke situacije, nismo u mogućnosti da okupimo veći broj takmičara, ali i ovo je zaista bogatstvo”, tvrdi Ignjatićeva.

U generalnom plasmanu prvo mjesto pripalo je KK“Sloga“ iz Doboja, drugi su bili karatisti KK “Unija“ iz Tešnja, dok je treću poziciju zauzeo KK “Front“ iz Stare Pazove (Srbija).

Karate klub “Polet“ osvojio je 27 medalja, od čega su 3 zlatne, 11 srebrnih i 13 bronzanih.

U borbama ekipno za djevojčice uzrasta 2012/2013 godište karatistkinje “Poleta” osvojile su prvo mjesto, dok su kadetkinje bile druge.

U katama pojedinačno za djevojčice uzrasta 2010/2013. godište karatistkinje “Polet” zauzele su treću poziciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)