Pronađen automobil u Savi, i u njemu tijelo

Ana Marija Sertić (48) otišla je od kuće 26. decembra i nije se vratila.

Posljednji signal njenog mobilnog telefona “uhvaćen” je na Savi, a u blizini su uočeni i tragove guma koji su vodili prema rijeci.

Pripadnici HGSS Slavonski Brod, njih desetak, uključujući i ronioce, u četvrtak su pretraživali Savu zapadno od Slavonskog Broda, mjesto gdje se sumnjalo da je automobil s jednom osobom završio u nabujaloj rijeci.

U srijedu je policija zatražila pomoć svih koji nešto znaju o nestaloj Ana Mariji Sertić (48) koja je od kuće otišla 26. decembra ove godine oko 23 sata i više se nije vratila.

Posljednji signal njenog telefona upravo je zabilježen na Savi nedaleko od visećeg mosta koji ide prema Rafineriji nafte Bosanski Brod. Policija i pripadnici HGSS su pretražili obalu i uočili tragove automobilskih točkova koji su vodili prema rijeci.

Nisu sa sigurnošću mogli da kažu da li su to tragovi automobila koji je vozila nestala žena, jer je bilo više tragova automobila i oni su najvjerovatnije bili od lokalnih ribara. Ali, taj trag bio je izrazit i dubok pa su posumnjali da je na tom mjestu automobil završio u rijeci. U četvrtak ujutro HGSS je sonarom i jačim magnetom pretraživao korito rijeke i nekih 50 metara dalje od mjesta gdje su bili tragovi magnet se zalijepio za metalnu površinu. Ali, ni to nije bila potvrda da se radi o automobilu, pa su u vodu ušla dva ronioca HGSS.

Na nekih tridesetak metara od obale i na dubini od oko četiri metra pronašli su automobil i ženu u njemu. Nakon što su došli pripadnici Javne vatrogasne stanice Slavonski Brod policija je osigurala cijelo područje i zatvorila saobraćaj na tom dijelu nasipa. Vatrogasci su pomoću sajle na kamionu iz vode izvukli “škodu fabiju” u kojoj se nalazila ženska osoba, prenosi Blic.

– U saradnji sa Županijskom državnim tužilaštvom dogovorena je identifikacija pronađene osobe u automobilu, nakon koje će se znati da li je riječ o nestaloj osobi, a potom policija započinje uviđaj o okolnostima koje su dovele do slijetanja automobila u rijeku – rekla je Kata Nujić, portparolka PU Brodsko posavske.

(srpskainfo.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)