Promovisana knjiga “Ljubav, samoća, tišina” trojice brodskih autora

Zbirka pjesama „Ljubav, samoća, tišina“ autora Gorana Vukojevića, Miroslava Gojkovića i Steve Grabovca promovisana je sinoć u Brodu.

Promocija neobična po svemu, knjizi, autorima i publici.

Književno veče je otvoreno pjesmom Zemljo moja, i mogao se naslutiti taj nostalgičan, sjetan ton kojim je i prožeta ova knjiga, druženje.

Autori knjige su tri mlada čovjeka čiju je mladost obilježio rat i poslijeratno vrijeme, pokušaj da kroz druženje i muziku iskažu svoje snove. Bila je to promocija prijatelja koje je nekada u Brodu na keju, koji danas nosi ime Duška Trifunovića, povezala zajednička mladost koja je pored strahota i trauma obilježena željom za ljubavlju, snovima, nadom, muzikom i naravno poezijom.

Čitavu godinu stariji, kako voli da kaže, Goran Vukojević istakao je da je ideja da napišu zajedničku knjigu potekla od Mikija, dok se Miki sjeća da je ideja potekla jednog lijepog aprilskog popodneva kada su on i Stevo sjedili na balkonu njegovog stana i čitali jedan drugome svoje pjesme.

Četvrti čovjek na promociji, četvrti pisac, Brođanin po rođenju, Brođanin u srcu, Brođanin u duši Berislav Blagojević, sinoć je bio domaćin večeri.

Bila je to kako sami kažu „generacija IKS“, vrijeme koje je iznjedrilo umjetnike, pisce i slikare. Da li zato što su u sebi nosili strahote rata, ili zato što su odrasli na keju Duška Trifunovića, ili ko zna zbog čega? Oni su danas mladi uspješni ljudi u svijetu umjetnosti. Priznati, manje priznati, srećni ili manje srećni, ali prijatelji za cijeli život.

Sve u svemu, kako su se i nadali svi Brođani koji su prisustvovali promociji, bilo je to veče protkano nostalgičnim emocijama i sjećanjima na protekle dane.

A šta o knjizi, ali i o mnogim drugim temama, kažu Miki i Stevo, kao i Bero – možete pogledati u video prilogu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.